Relațiile cu investitorii joacă un rol cheie în orice companie publică, fiind principala și cea mai de încredere sursă de informații pentru orice investitor. S-ar putea crede că, odată cu existența unui număr enorm de instrumente de cercetare și de analiști care acoperă piața, ofițerul de relații cu investitorii trece într-un plan secund. Permiteți-ne să vă spunem un secret: pentru o mulțime de investitori care sunt cu ochii pe companiile în care investesc și care vor să știe încotro se îndreaptă aceste companii, departamentul de relații cu investitorii păstrează încă un rol central.
De ce este important pentru companii să mențină relații puternice și transparente cu investitorii lor? Pentru că pentru o companie, fiecare investitor, indiferent dacă este mare sau mic, face diferența. Acesta este motivul pentru care, în companiile publice, departamentele de relații cu investitorii își găsesc locul și sunt obligate să acționeze în beneficiul acționarilor. Dar sunt oare departamentele de relații cu investitorii un turn de fildeș greu de accesat pentru investitorii de retail? Mulți ar spune că da, chiar dacă răspunsul este categoric nu! A lua legătura cu biroul IR prin e-mail, telefon sau prin canale interne de comunicare special concepute pentru investitori este mai ușor ca niciodată. Dar câți investitori știu cum să ia legătura cu compania în care doresc să investească sau, mai mult, câți investitori sunt cu adevărat interesați să stea în primul rând la întâlnirea dedicată acționarilor, pentru a afla ce se întâmplă într-o societate, când este mult mai ușor să afle știrile de la analiști sau din surse publice?
Pentru a înțelege mai multe despre cum pot investitorii să beneficieze de o comunicare activă cu departamentul de relații cu investitorii, am invitat-o pe Alexandra Șică, Manager Relații cu Investitorii la TeraPlast, să ni se alăture pentru o discuție despre cele mai bune modalități de comunicare cu investitorii, despre cele mai importante informații pe care orice investitor ar trebui să le cunoască și despre cum să rămână rațional când vine vorba de cifre și de strategia de dezvoltare pe termen lung a unei companii.
TeraPlast este cel mai mare producător român de materiale de construcții. În 2008, compania a devenit publică pe Bursa de Valori București.
FINAL
Pentru informații suplimentare pe această temă, vă rugăm să contactați:
Carpathia Investing Club | Clubul de Investiții Carpathia
invest@carpathiainvestingclub.org
www.carpathiainevstingclub.org | Cluj-Napoca, România, 400680
Vă rugăm să nu considerați acest articol ca fiind un sfat investițional, financiar, juridic sau fiscal. Articolele de pe site prezintă informații de natură generală. Conținutul site-ului web are doar un scop educațional și informativ.
Despre Carpathia Investing Club | Clubul de Investiții Carpathia
Carpathia Investing Club (CIC) a fost înființată în 2021. Clubul este dedicat sprijinirii persoanelor din întreaga lume pentru a înțelege și aplica mai bine principiile de investiții. Pentru investitorii de retail aflați la prima experiență de investiții, activitatea clubului se bazează pe o abordare educațională și practică combinată, care subliniază necesitatea unei înțelegeri corecte a principiilor de bază care guvernează piața bursieră înainte de a începe să investească. Pentru investitorii de retail mai experimentați și pentru investitorii instituționali, clubul funcționează ca un forum care oferă oportunitatea de a discuta și de a analiza diverse oportunități de investiții în companii private și publice.